Het pad is het doel

Tijdens alle wandeltochten die ik het afgelopen jaar maakte, ontdekte ik dat ik altijd bezig ben met het bereiken van de bestemming. Ook al was de omgeving nog zo mooi, in gedachten zat ik al op het terras met de voeten omhoog en een drankje in mijn hand.

Afgelopen zomer liep ik een huttentocht door de indrukwekkende Dolomieten. Op een van de dagen besloten we de Kreuzkofel te beklimmen. De weg naar de top was zwaar, er leek geen einde te komen aan het pad omhoog. Elke stap voelde ik mijn benen zwaarder worden.
Toen ik bleef staan om uit te puffen zag ik welke weg ik nog moest gaan, maar ook het lange traject dat ik al had afgelegd. Elke stap die ik had gezet, leidde uiteindelijk naar dit punt. En zo bedacht ik dat elke stap er toe doet, hoe groot of klein ook. UIteindelijk kom je er wel.


Stap voor stap

Vergeet af en toe niet om eens om te kijken. De weg die je hebt afgelegd, was niet voor niets.
En probeer een beetje te genieten onderweg. Want uiteindelijk gaat het niet om de bestemming, maar om de weg er naar toe.