Vitaliteit is meer dan gezondheid. Vitaliteit gaat over voeding, bewegen, een gezonde nachtrust en het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Vitaliteit is doen wat je wilt en durven zijn wie je bent, waarbij lichaam en geest in balans zijn en je fit en energiek bent. Vitaliteit is leven op een manier die bij je past!

Yoga Unlimited is gespecialiseerd in vitaliteitscoaching en biedt professionele begeleiding bij uiteenlopende vitaliteitsvraagstukken. 
Van persoonlijke ontwikkeling waarbij je ontdekt wat je wilt of leert om grenzen beter af te bakenen, tot begeleiding bij vitaliteitsproblematiek als burn-out, stressgerelateerde klachten, energieproblemen of vragen over voeding en beweging.

Doel vitaliteitscoaching
Het doel van vitaliteitscoaching is het verbeteren van de algehele vitaliteit, waarbij begeleiding wordt geboden bij het aanleren van een gezonde levensstijl die past bij de persoon. Er wordt inzicht gegeven in bestaande patronen en structuren en handvaten geboden om een gedragsverandering te bewerkstelligen.
Om een levensstijl te veranderen, is het niet nodig om grote stappen te zetten.
Kleine stapjes zijn makkelijker vol te houden en elke stap in de juiste richting is er alvast één!

Het coachingstraject

Vitaliteitscheck
Voorafgaande aan een coachingstraject wordt een vrijblijvende vitaliteitscheck gedaan.
De check geeft een eerste beeld van jouw vitaliteit en daaruit voortvloeiend worden praktische tips gegeven over vitaliteitsverbetering.

Wanneer er behoefte bestaat aan meer inzicht op gebied van vitaliteit, kan een coachingstraject gestart worden. 

Vitaliteitscoaching
Vitaliteitscoaching bestaat uit coachingsgesprekken en lichaamswerk.
Uitgaande van jouw eigen (lichaams)wijsheid, leer je voelen wat je nodig hebt, waar jouw grenzen liggen en ervaar je wat je lichaam je vertelt. Zodat je bewustere keuzes kunt maken op gebied van vitaliteit.
De oefeningen zijn veelal afkomstig uit de yoga- en mindfulnesstraditie, maar kunnen ook bestaan uit wandelsessies of sport-en bewegingssessies.
De oefeningen zijn praktisch en eenvoudig toe te passen in het dagelijkse leven.

Maatwerk
Vitaliteitscoaching is maatwerk en wordt afgestemd op persoonlijke wensen of behoeften.
Omdat duurzaam veranderen tijd, inzet, geduld en discipline vraagt, worden sessies uitgespreid over meerdere weken of maanden.
Ontspanningsoefeningen, ademoefeningen, mindfulness, wandelsessies en sport/beweging kunnen onderdeel uitmaken van het traject.

De coachingssessies worden online gegeven of aan huis, in jouw eigen vertrouwde omgeving.