Scriptie over de betekenis van yoga bij burn-out

Vandaag lag hij op de deurmat, de gebonden versie van mijn eindscriptie “Het innerlijk vuur gedoofd – de betekenis van yoga bij burn-out, bezien vanuit de chakrapsychologie”. Met de bundeling van de scriptie is voor mij een cirkel rond en rond ik tevens de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte af.

In de scriptie beschrijf ik hoe yoga inzicht biedt bij het ontstaan van burn-out en waarom de ene persoon gevoeliger is voor burn-out dan de ander. Voor mij werd het een prachtige innerlijke reis waarbij ik veel ontdekte over mezelf, mijn verleden en het ontstaan van mijn burn-out inmiddels, ruim 10 jaar geleden.

Yoga bracht mij inzicht in wie ik ben en waar ik voor sta. Wat past bij mij, waar liggen mijn grenzen. Ik dwaal nog steeds wel eens af. Yoga brengt mij dan weer terug.
Veel dank aan alle docenten van de opleiding. De prachtige verhalen en mooie lessen zijn om nooit te vergeten. De woorden van directeur Diana Plenckers “Blijf ook altijd leerling” neem ik mee.
Met veel liefde geef ik les en hoop daarbij uit te dragen waar de opleiding voor staat. Ik heb een traject afgerond en zal me blijven verdiepen in yoga. Hoe meer ik ontdek tijdens mijn dagelijkse beoefening, hoe meer ik besef dat er nog zoveel méér te leren is..

De scriptie is gratis beschikbaar voor iedereen die meer wil weten over het ontstaan en de achtergronden van een burn-out.
Ga naar www.yogaunlimited.nl/media

Namaste,
Karin den Besten