Wekelijkse yogalessen bij Sweco

Gisteren gaf ik de laatste yogalessen bij Sweco vóór de aanvang van de zomervakantie. Met veel plezier heb ik wekelijkse lessen verzorgd voor een enthousiaste groep medewerkers. Er was ruimte om te lachen, naast momenten van rust en verstilling.

In de afgelopen maanden leerde ik de medewerkers eenvoudige ademoefeningen om beter te kunnen ontspannen en gaf ik praktische tips om schouder- rug- en nekklachten te verminderen. Hoewel een enkeling eerlijk aangaf vooral aanwezig te zijn voor savasana, de eindontspanning. Elke yogales eindigt met enkele minuten liggend op de rug in de “lijkhouding”, zodat het gehele lichaam volledig kan ontspannen. Deze paar minuten kunnen al voldoende zijn om weer volledig op te laden voor de rest van de dag…

Wat de beweegredenen ook waren, ik vond het bijzonder dat deze groep medewerkers, ondanks overvolle agenda’s, zichzelf elke week de tijd gunden om de lessen bij te wonen.

Sweco biedt medewerkers de mogelijkheid om te ontspannen onder werktijd in het kader van vitaliteit en duurzame inzetbaarheid.
Het yogaprogramma is aangeboden door Yoga op de Zaak in samenwerking met Sport en Zaken. Als docent voor Yoga op de Zaak verzorg ik de wekelijkse lessen.