Over de Pyreneeën: worstelen met de elementen

De oversteek van Frankrijk naar Spanje over de Pyreneeën stond volledig in het teken van de elementen, aarde en lucht. Het waaide extreem hard! Ik had gehoord dat dit traject één van de zwaarste zou zijn van de camino en hoewel de pittige klim naar de top me best goed af ging, voelde ik dat de ijskoude wind een aanslag was op mijn energie en mijn spieren. Mijn benen verkrampten en ik moest blijven lopen om warm te blijven.

Gelukkig stond er een fantastische beloning tegenover in de vorm van spectaculaire uitzichten over de bergketen. Dankzij de kou en wind was het een heldere zonnige dag, maar elk moment dat ik een beetje overmoedig werd en bedacht dat het best goed te doen was, werd ik letterlijk bijna omver geblazen.
De camino-manier om me te vertellen dat ik er nog lang niet ben! 

  • Dag 2: Borda – Roncesvalles, 14 km