Vitaliteit is meer dan gezondheid. Vitaliteit gaat over voeding, bewegen, een gezonde nachtrust en het vinden van de juiste balans tussen inspanning en ontspanning. Vitaliteit is doen wat je wilt en durven zijn wie je bent, waarbij lichaam en geest in balans zijn en je fit en energiek bent. Vitaliteit is leven op een manier die bij je past!

Yoga Unlimited is gespecialiseerd in vitaliteitscoaching en biedt begeleiding bij uiteenlopende vitaliteitsvraagstukken. 
Van persoonlijke ontwikkeling waarbij je ontdekt wat je wilt of leert om grenzen beter af te bakenen, tot begeleiding bij vitaliteitsproblematiek als burn-out, stressgerelateerde klachten, slaapproblemen, energiegebrek of vragen over voeding en beweging.

Doel vitaliteitscoaching
Het doel van vitaliteitscoaching is het verbeteren van de algehele vitaliteit en het ontdekken van een gezonde levensstijl die past bij jou. Yoga Unlimited werkt vanuit een holistische benadering. Ervan uitgaande dat alle aspecten van het leven met elkaar zijn verbonden, zo horen ook het fysieke, mentale en de ziel bij elkaar. Je voelt je vitaal wanneer het geheel in evenwicht is.
Vitaliteitscoaching biedt inzicht in bestaande patronen en structuren en biedt handvaten om een gedragsverandering te bewerkstelligen. 

Het coachingstraject

Hulpvraag vaststellen
Voorafgaande aan een coachingstraject kijken we naar jouw hulpvraag. Om een goed beeld te krijgen van jouw huidige vitaliteit, doen we een vitaliteitscheck.
Daaruit voortvloeiend bepalen we het coachingstraject.
Om een levensstijl te veranderen, is het niet nodig om grote stappen te zetten.
Kleine stapjes zijn makkelijker vol te houden en elke stap in de juiste richting is er alvast één!

Vitaliteitscoaching, wandelcoaching en natuurcoaching
Vitaliteitscoaching bestaat uit coachingsgesprekken en lichaamswerk.
Uitgaande van jouw eigen (lichaams)wijsheid, leer je voelen wat je nodig hebt, waar jouw grenzen liggen en ervaar je wat je lichaam je vertelt. Zodat je bewustere keuzes kunt maken op gebied van vitaliteit.
De oefeningen zijn veelal afkomstig uit de yoga- en mindfulnesstraditie, maar kunnen ook bestaan uit wandelcoaching of natuurcoaching.
Bij zowel wandel- als natuurcoaching gaan we ervan uit dat je alle antwoorden al in je hebt. Door stress, trauma of een druk leven, kun je hier soms niet meer bij komen. De natuur kan je helpen om thuis te komen bij jezelf en jouw innerlijke wijsheid. Al wandelend leer je vertragen en vertrouwen op jouw intuïtie en datgene wat jij nodig hebt.

Maatwerk
Vitaliteitscoaching is maatwerk en wordt afgestemd op persoonlijke wensen of behoeften.
Omdat duurzaam veranderen tijd, inzet, geduld en discipline vraagt, worden sessies vaak gespreid over meerdere weken of maanden.