Yoga is één zijn.
Yoga is een middel om het lichaam te ervaren en het bewustzijn te vergroten.

Het lichaam, de adem en het bewustzijn

In de yogatraditie vormt het lichaam, de adem en het brein (bewustzijn) één geheel. Het lichaam kan niet zonder de adem, het bewustzijn niet zonder het lichaam. De adem vormt de verbinding tussen het lichaam en het bewustzijn.
In tijden van drukte of onrust is het brein vaak overactief en zijn gedachten veelvuldig aanwezig. Hierdoor kun je het gevoel hebben continue “áán” te staan. Wanneer onrust lange tijd voortduurt, hebben gedachten de neiging om te gaan wervelen. De gedachten nemen het als het ware van ons over, waardoor je in je hoofd gaat leven en steeds meer de verbinding met het lichaam kwijt raakt. Wanneer we de verbinding met het lichaam verliezen is het lastig om grenzen te ervaren en te voelen wat je nodig hebt. Zo kunnen diverse fysieke of mentale verschijnselen ontstaan als stressgerelateerde klachten, spierspanning, oververmoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn, hyperventilatie of angstklachten.

Yoga herstelt het contact met het lichaam door middel van lichaamsgerichte oefeningen (asanas). Zo wordt inzicht geboden in wat je lichaam vertelt, je leert je grenzen te ervaren en ontdekt wat je behoeften zijn.

Hatha Yoga en Yin Yoga

Yoga Unlimited biedt privé sessies hatha yoga en yin yoga.
In deze vormen van yoga wordt uitgegaan van de mogelijkheden van je lichaam. De houdingen worden zorgvuldig opgebouwd, de adem vormt daarbij de dragende kracht.
Tijdens een sessie wordt je zorgvuldig begeleid en leer je ontdekken wat je lichaam vertelt. Soms kan er een emotie of herinnering vrij komen.
Om yoga te doen hoef je niet lenig te zijn. Wanneer je langere tijd yoga beoefent, ontstaat lenigheid vanzelf, maar is geen doel op zich.

De sessies worden online gegeven of aan huis, zodat je in je eigen vertrouwde omgeving kunt oefenen.
Je kunt kiezen voor sessies van 30 of 60 minuten.