Yoga is éénzijn

Achtergronden van yoga

Yoga Unlimited biedt hatha yoga. Hatha yoga neemt het lichaam als ingang en maakt gebruik van lichaamsoefeningen. Zo wordt inzicht geboden in wat het lichaam vertelt, wat je nodig hebt en waar je voor staat.

Het lichaam, de adem en het bewustzijn
In de yogatraditie vormt het lichaam, de adem en het bewustzijn één geheel. Het lichaam kan niet zonder de adem, het bewustzijn niet zonder het lichaam. De adem vormt de verbinding tussen het lichaam en het bewustzijn.
In tijden van drukte of onrust zijn gedachten veelvuldig aanwezig en hebben de neiging te gaan ‘wervelen’. De gedachten nemen het als het ware van ons over waardoor we steeds meer de verbinding met het lichaam kwijtraken. Wanneer we de verbinding met het lichaam verliezen is het lastig om grenzen te ervaren, te voelen wie je bent en waar je voor staat of te weten wat je nodig hebt.
Yoga herstelt het contact met het lichaam, door middel van de adem. Zo kun je ervaren wat je nodig hebt.

Yoga biedt inzicht
Bij hatha yoga vormt de adem de dragende kracht achter de oefeningen, hierdoor leer je de adem te beheersen, waardoor gedachten kalmeren en meer rust ontstaat.

Yoga voor alle niveaus
Yoga beoefen je op je eigen niveau en altijd met respect voor eigen grenzen en mogelijkheden.
Lenigheid is niet nodig, het gaat om de ervaring. Door vaak yoga te beoefenen zal spierspanning afnemen, de lengte van de spieren zal toenemen waardoor uiteindelijk vanzelf meer lenigheid ontstaat. 

Lessen

Groepslessen
Yoga Unlimited geeft online groepslessen.

Privélessen
Yoga Unlimited biedt privélessen yoga, afgestemd op de persoonlijke wensen of behoeften. Ontspanningsoefeningen, ademoefeningen en/of ademtherapie kunnen onderdeel uitmaken van een privéles.

Probeer een gratis les

Probeer een gratis online les en maak kennis met de stijl van Yoga Unlimited.