Yoga, hiking, storytelling én cappuccino.

Mijn dag begint met Zonnegroeten, gevolgd door een goede cappuccino.
In mijn vrije tijd pak ik het liefst mijn rugzak, trek mijn wandelschoenen aan en ga op pad.
In de natuur kom ik tot rust en ervaar ik waar het werkelijk om gaat.

Karin den BestenEigenaar Yoga Unlimited

Achtergrond
Gedurende 15 jaar werkte Karin als stewardess bij KLM en vloog de hele wereld over. Wanneer ze in Nederland was, gaf ze groepslessen fitness bij sportscholen. In haar vrije tijd pakte ze regelmatig de rugzak om zo veel mogelijk van de wereld te zien. Ze liep de Inca Trail in Peru, maakte een tocht door de Nepalese Himalaya, beklom de Kilimanjaro in Afrika, backpackte met haar toenmalige peuter door Panama en ontdekte yoga op Bali.
Door een burn-out, ontstaan door een ongezonde levensstijl, moest ze haar leven omgooien. 
Geïnspireerd door yogalessen op Bali, gooide ze het roer om, gaf haar baan als stewardess op en verdiepte zich in yoga en wijsbegeerte.

Opleidingen
Karin volgde de 4-jarige yoga opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven waar zij zich specialiseerde in zwangerschapsyoga en ademtherapie.
Naar aanleiding van de woorden van Diana Plenckers van de Saswitha Opleiding; “Blijf ook altijd leerling”  volgt zij nog jaarlijks trainingen en cursussen.

In de afgelopen jaren verdiepte zij zich in Mindfulness. Ze verbleef enige tijd in een boeddhistisch klooster in Bordeaux, waar ze leerde hoe je anders kunt omgaan met stress door bewust aanwezig te zijn in het moment.
Ze volgde de afgelopen jaren diverse cursussen om zich verder te ontwikkelen, waaronder Toegepaste Psychologie, Stressmanagement, Coachingstechnieken en de Oosterse voeding- en gezondheidsleer Ayurveda.
Als ervaringsdeskundige specialiseerde ze zich in burn-outpreventie & stressmanagement en richtte Yoga Unlimited op in 2014.

Karin reist wanneer ze kan, maakt wandeltochten en schrijft reisverhalen.
In 2021 liep zij de Camino naar Santiago de Compostela, een pelgrimstocht van bijna 800 kilometer van de Franse Pyreneëen door Noord Spanje. Sindsdien is ze blijven wandelen én schrijven. Haar wandelavonturen deelt ze via haar blog; Karinwandelt.nl

Karin is sinds 2022 ook werkzaam als vitaliteitscoach bij Politie Midden Nederland.