Yoga, sport & reizen. Drie passies.
Reizen geeft me inspiratie.
Sport een energy boost.
Yoga is de verbinding en houdt me in balans.

Karin den BestenEigenaar Yoga Unlimited

 

Achtergrond
Gedurende 15 jaar werkte Karin als stewardess bij KLM. Daarnaast gaf ze part-time sportlessen bij sportscholen. In haar vrije tijd pakte ze regelmatig de rugzak om zo veel mogelijk van de wereld te zien. Ze liep de Inca Trail, maakte een tocht door de Himalaya, beklom de Kilimanjaro, ondekte yoga in Bali en genoot van safari’s in Afrika.
Door een diepe burn-out, ontstaan door een ongezond leefpatroon in combinatie met een verstoord bioritme moest ze haar levensstijl omgooien. Tijdens een yogareis naar Bali ervaarde ze voor het eerst de disbalans tussen lichaam en geest en hoe yoga een brug kon vormen terug naar zichzelf.
Hierdoor geinspireerd gaf ze haar baan als stewardess op en is zich verder gaan verdiepen in yoga.

Opleidingen
Karin volgde de 4-jarige yoga opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven waar zij zich specialiseerde in zwangerschapsyoga en ademtherapie.
Naar aanleiding van de woorden van Diana Plenckers van de Saswitha Opleiding; “Blijf ook altijd leerling”  volgt zij nog jaarlijks trainingen en cursussen.

In de afgelopen jaren verdiepte zij zich in Mindfulness. Ze verbleef enige tijd in het boeddhistisch klooster Plum Village van zenmaster Thich Nath Hanh in Bordeaux, waar ze leerde hoe je anders kunt omgaan met stress door bewust aanwezig te zijn in het moment.
Ze volgde diverse cursussen, waaronder Toegepaste Psychologie, Stressmanagement en de Oosterse voeding- en gezondheidsleer Ayurveda.

Uiteindelijk bleek de burn-out één van haar meest waardevolle levenslessen.
Als ervaringsdeskundige specialiseerde ze zich in burn-out preventie & stressmanagement en richtte Yoga Unlimited op.

In oktober 2021 loopt zij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Haar ervaringen kun je lezen in Mijn Camino.