Yoga, sport, hiking & storytelling. Mijn passies.

Wanneer ik lange afstandswandelingen maak, kom ik tot rust.
Tijdens het wandelen gaat het alleen over “hier en nu”, het pad en ik.
Ik hou van schrijven en deel mijn wandelverhalen op social media.

Sport geeft me energie.
Yoga houdt me in balans.

Karin den BestenEigenaar Yoga Unlimited


Achtergrond

Gedurende 15 jaar werkte Karin als stewardess bij KLM en vloog de hele wereld over. Wanneer ze in Nederland was, gaf ze groepslessen fitness bij sportscholen. In haar vrije tijd pakte ze regelmatig de rugzak om zo veel mogelijk van de wereld te zien. Ze liep de Inca Trail in Peru, maakte een tocht door de Nepalese Himalaya, beklom de Kilimanjaro in Afrika en backpackte met haar toenmalige peuter door Panama.
Door een burn-out, ontstaan door een ongezond leefpatroon in combinatie met een verstoord bioritme moest ze haar levensstijl omgooien. Tijdens een yogareis naar Bali ervaarde ze voor het eerst de disbalans tussen lichaam en geest en hoe yoga een brug kon vormen terug naar zichzelf.
Geïnspireerd door deze yogalessen gooide ze het roer om, ze gaf haar baan als stewardess op en verdiepte zich in yoga en wijsbegeerte.

Opleidingen
Karin volgde de 4-jarige yoga opleiding bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven waar zij zich specialiseerde in zwangerschapsyoga en ademtherapie.
Naar aanleiding van de woorden van Diana Plenckers van de Saswitha Opleiding; “Blijf ook altijd leerling”  volgt zij nog jaarlijks trainingen en cursussen.

In de afgelopen jaren verdiepte zij zich in Mindfulness. Ze verbleef enige tijd in het boeddhistisch klooster Plum Village van zenmaster Thich Nath Hanh in Bordeaux, waar ze leerde hoe je anders kunt omgaan met stress door bewust aanwezig te zijn in het moment.
Ze volgde diverse cursussen, waaronder Toegepaste Psychologie, Stressmanagement en de Oosterse voeding- en gezondheidsleer Ayurveda.

Uiteindelijk bleek de burn-out één van haar meest waardevolle levenslessen.
Als ervaringsdeskundige specialiseerde ze zich in burn-outpreventie & stressmanagement en richtte Yoga Unlimited op.

Van oktober-november 2021 liep zij de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela, een wandeltocht van bijna 800 kilometer vanaf de Franse Pyreneëen door Noord Spanje. De tocht gaf haar vele levenslessen en herinnerde haar er aan waar het leven werkelijk om gaat. Haar ervaringen kun je lezen in Mijn Camino.

Vol energie keerde ze terug van het pad en sindsdien is Karin naast yogadocent ook werkzaam als vitaliteitscoach.