Lentekriebels en Grote Schoonmaak

Het voorjaar dient zich aan. De natuur ontwaakt.
Dagen worden langzaam langer en lichter.
Een nieuwe periode begint!

De maanden maart en april staan bij Yoga Unlimited in het teken van detoxen, oftewel De Grote Schoonmaak. Het voorjaar is bij uitstek geschikt om te detoxen. Zoals onze ouders of grootouders bij de eerste tekenen van lente vroeger de ramen open gooiden voor De Grote Schoonmaak, kan ook ons lichaam extra reiniging gebruiken. Oude energie (emotie) en afvalstoffen willen we achter ons laten om ruimte te maken voor een nieuw begin.
In de winter eten we vaak wat zwaarder en vooral méér. We zitten meer binnen en bewegen vaak minder. Afvalstoffen van de wintermaanden hebben zich opgehoopt.
Tijd om schoon schip te maken en het lichaam te ontdoen van oude energie en afvalstoffen.
Detoxen kan op veel manieren. Bepaalde yoga oefeningen kunnen helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en een aanpassing van het voedingspatroon kan ook een bijdrage leveren;

*Drink veel gekookt water met bijvoorbeeld citroen of gember.
Gember werkt verwarmend en ontstekingsremmend. Citroen werkt zuiverend en helpt bij afvoer van afvalstoffen. Gekookt water bevordert de spijsvertering.
*Drink een periode nauwelijks of geen alcohol.
*Als je van koffie houdt, drink dit dan alleen in de ochtend en beperk het aantal koppen tot 1 of 2 per dag.
*Drink je veel thee? Bedenk dan dat bijna alle theesoorten (ook groene) veel caffeïne bevatten. Drink ook eens rooibosthee of kruidenthee.
*Laat rood vlees (tijdelijk) staan
*En minder vooral ook het gebruik van suikers en zuivelprodukten.

Je zult merken dat kleine aanpassingen in je voeding al kunnen zorgen voor een verschil in gezondheid en vooral je energieniveau.