Midzomernachtyoga rondom de zonnewende

Deze week vindt de zomerzonnewende plaats. Dit is een bijzonder natuurverschijnsel waarbij de zon het hoogste punt bereikt op het noordelijk halfrond en de astronomische start van de zomer markeert. Deze dag noemen we de langste dag, het is langer licht dan tijdens de overige dagen van het jaar. Tijdens de zonnewende zal de zon ten noorden van de noordpoolcirkel niet ondergaan.
De zomerzonnewende vindt meestal plaats op 21 juni, behalve tijdens een schrikkeljaar.

Dit jaar valt de zomerzonnewende op 20 juni om 23:43 uur.

De zonnewende wordt al sinds mensenheugenis gevierd met midzomernachtfeesten en rituelen rondom de langste dag. Ook in de yogatraditie wordt deze dag gevierd met meditatie, vuurrituelen of dans. Het is een mooie gelegenheid om het einde van een periode te markeren of een nieuw begin te maken.

Midzomernachtyoga op 19 juni

Op vrijdag 19 juni geef ik een speciale Midzomernacht yogales.
Tijdens de les staan de elementen aarde en vuur centraal.
In de zomer is het element vuur op zijn krachtigst. Niet alleen de kracht van de zon is op zijn hevigst, ook het element vuur in onszelf is krachtig. Denk hierbij aan de behoefte om juist in de zomer meer naar buiten te treden, activiteiten te ondernemen, iets nieuws op te pakken, of juist iets los te laten.
Door middel van yogaoefeningen, meditatie en ademoefeningen ervaar je de stabiele kracht van het element aarde en wordt de vuurkracht in jezelf aangewakkerd.

Locatie: Zuiderparklaan, IJsselstein
Tijd: 21:00 – 22:15 uur
Kosten: € 10,- pp
Aanmelden: mail naar karin@yogaunlimited.nl

We vieren de start van de zomer en sluiten de les met een drankje en ayurvedische snack.

Namaste
Karin den Besten